tisdag 31 juli 2012

31/7-12 Och ännu en semester...

I torsdags åkte vi söderut för lite minisemester. Den här gången lämnade vi husvagnen hemma. Först åkte vi till brorsan i Lund. Barnen hade väldigt skoj med sin kusin, som börjar bli riktigt stor nu. Han är 2½ år och leker och busar med Axel och Elsa för fullt. Roligt.

På fredagen gick vi upp tidigt, tidigt och åkte vidare till Danmark. Billund och Legoland var målet. Bilresan gick jättebra och vi checkade in på vårt hotell vid 11.00. Fantastiskt nog var vårt rum färdigt då, så vi kunde göra oss hemmastadda där innan vi traskade bort till Legoland. Det var en jättevarm dag och det var ganska mycket folk, men hur roligt som helst. Bäst var nog den nya Polar Express. En berg- och dalbana som var jättehärlig. Och värmen gjorde även Viking Splash mycket uppskattat. En båt/forsresa á la Kållerado på Liseberg.



Dagen därpå var det ganska molnigt men uppehåll och varmt. Efter en mycket smarrig hotellfrukost (man fick bland annat grädda sina egna våfflor) gick vi bort till Legoland lagom tills det öppnade. För att slippa köer gick vi raka spåret längst in i parken där de roligaste berg- och dalbanorna var. Mycket riktigt var det knappt några köer alls utan vi kunde åka på en hel del.

Sedan kom regnet. Då passade vi på att gå in på Atlantis - ett akvarium. Vi gick också på 4D bion och barnen spelade Nintendo i Game Zonen. Jag shoppade lite på outletbutiken.


När vi gjort lite inomhusaktiviteter så hade regnet faktiskt försvunnit och solen sken. Så förblev det resten av dagen och vi gick inte förrän parken stängde klockan åtta.



På söndagen var det dags att åka hem. Det regnade så det var ganska skönt att sitta i bilen hela förmiddagen. Vi landade hemma hos brorsan i Lund runt tretiden på eftermiddagen. Kusinerna stojade och lekte för fullt.


På måndagen åkte vi vidare till Båstad. Det var lite regnigt och tråkigt väder, men vi åkte igenom Båstad och vidare ut till Hovs Hallar. Mot alla odds sken solen där och det var hur skönt som helst. Vi hade köpt lite fika som vi satt på klipporna och mumsade i oss.


I Båstad hade vi bokat en hotellnatt på Lögnäs gård. Ett jättemysigt lanthotell en bit utanför Båstad. Det var lite lagom avslappnande där.


Vår semesterturne avslutades i Ullared tillsammans med vad som måste ha varit besöksrekord. Det var hur mycket folk som helst och riktigt jobbigt där. Jag brukar inte vara så känslig och kan shoppa hur som, men till och med jag tyckte det var lite för mycket folk. De stängde till och med restaurangen där för det var sådant tryck, Vi gick ut och åt. Efter att vi ätit skulle Elsa och jag gå in på Gekås igen medan Axel och Andreas skulle till någon jaktaffär. När vi gick ut från Gekås stod det att man inte behövde någon stämpel, men när vi skulle gå in igen var det flera hundra meters kö. Jag blev rätt så irriterad. Där stod vi utan stämplar och kö som fasen. Jag tog Elsa i ena handen och vagnen i den andra och stegade in till vakterna vid stämpelentren. Där blev vi insläppta utan stämpel -tack och lov.

Nu är vi hemma och myser av det också. Hur är det - borta bra men hemma bäst ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar